Eliminacja głupich ludzi

Paweł Lewandowski

urodził się północą

we wsi spalonej jego pobytem

okolice Rejkiawiku

jego krew miała konsystencję zbrodni

                        

myśli jak zachody słońca

choć noc kazała kąpać się we krwi

gorszych i głupszych

 

miał ołtarzyk przyozdobiony w głowę kozła

i kawałek metalu wygięty symbolem

 

był nieuchwytny

misja wypełniła wszystkie granice ciała

dostarczał bogom dusze

 

a ucieczka to wybór

niebiescy albo ta ubrana jak na halloween

w objęcia nie chciał go przyjąć Morfeusz

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 16 listopada 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wyrównany

    · Zgłoś · 9 lat