Żaglo-struny

Abi-syn

 

 

 

 

 

 

zadumałeś się, chciałbyś choć na chwilę

tam wrócić, dziś możesz być tylko

myślami, czas dawno zatrzasnął drzwi.

 

przeszłość to niedostępna dziewica.

 

ciągle pamiętasz jak byłeś tam, jak

niosły ciebie na rękach wodne panny

i śpiewy błękitno-palczastych syren,

 

ich twarze odcisnęły się zmarszczkami

 

na podobieństwo łusek jeziornych, jeśli

w niepogodzie, skroplone i zmieszane

razem, stworzą mgiełkę nad żaglami.

 

tak burze głaszczą maszty wybrańców.

 

wspominasz to, znów słyszysz dźwięk

strun, które grały wtedy, gdy wiatr targał

jej włosy wypełnione twoim szczęściem.

 

 

 

 

kwiecień/maj 2014

 

Abi-syn
Abi-syn
Wiersz · 18 listopada 2014
anonim
  • Mithril
    "tam wrócić, dziś >>>wgłaszczą maszty>włosy wypełnione

    · Zgłoś · 10 lat
  • Abi-syn
    zgadza się, literówka, dzięki za koment, dzięki za wizytę

    · Zgłoś · 10 lat