Literatura

Fundacja (wiersz)

Comporecordeyros

 

 

Fundacja na rzecz wydłużania
dni pięknych,
żeby więcej zmieściło się
wrażeń niepojętych,
ponad pośpiechu gnające minuty,
ponad nerwowe życia skróty.

A przeciw bałamutnym bujdom na kółkach
niech brzęczy pszczółka.
Niech śpiewa ptaszek
przeciw pędowi maszyn.
I niech bywa więcej piwa flaszek,
gdy jazz puszcza przez radio Ptaszyn.

 

 

Okładka tomiku "Piękny dzień"

 

 

(Wiersz z tomiku "Piękny dzień",
wydanego w Virtualo.pl
z zaproszeniem do
Kabaretu Internetowego "Magister Bieda")
 
 
 
 
 
 
 
Szyld kabaretu "Magister Bieda"

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 20 listopada 2014, 09:11
...infantylnie - cieniutko
Ir
Ir 20 listopada 2014, 10:46
no, nic tu odkrywczego nie ma.
Tak na pocztówkę komuś z życzeniami.
Comporecordeyros
Comporecordeyros 20 listopada 2014, 14:27
;) Obiecuję poprawę...
przysłano: 20 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

Fraszka na kruczki prawne
Comporecordeyros
Chwile
Comporecordeyros
Fraszka
Comporecordeyros
Garść wiadomości
Comporecordeyros
Uroda pogody
Comporecordeyros
Bruno
Comporecordeyros
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca