Literatura

*** (wiersz)

Milena Szwed

( świat syntetyczny -przyp. Szluger)
sztuczna dłoń dotknęła sztucznej twarzy
plastikowy podmuch wiatru
przeczesał sztuczne łany zbóż
szmaciane łzy płynęły ze szklanych oczu
w człowieku nie zostało nic z ludzkiej istoty
sztuczne dłonie
postać wycięta z papieru
zabił ją drewniany deszcz
lecz wycięto kolejnego pajacyka
o nieobecnym spojrzeniu
nieistniejącej duszy
kolorowych rączkach
z szarej gazety
miał cieszyć oczka nieobecne
w umarłej codzienności.

niczego sobie 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 września 2001

Inne teksty autora

**
Milena Szwed
***
Milena
***
Milena Szwed

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca