Kły

Comporecordeyros

   

Wolność ma swój wybieg,
budę, łańcuch humanitarny.
Niech Wolność nie narzeka.
My, wolimy gnuśnieć
w zależności wygodzie.
Ale dla Wolności kawałek kiełbasy
z kuchni się wyswobodzi.

 

I po trzech schodach...
wznieśli się państwo powyżej,
by wchłonął ich luksus, konwenans
i wyższych zniewoleń trans.

 

Co jakiś czas
Wolność sobie poszczeka
Dostanie kość
i dzieci ją pogłaszczą po łbie
A ona tak patrzeć będzie
szczerze, prosto w nas.
Tak, tak, prosto w nas,
raz na jakiś czas.

 

Bo Wolność to, proszę państwa,
imię suki przydomowej.
Przemiłej suki, mówię wam.
A nie jakiś tam system,
czy ponad stan.

 

Wolność! do nogi...
pokaż państwu kły.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Comporecordeyros
Comporecordeyros
Wiersz · 25 listopada 2014
anonim
  • Comporecordeyros
    Piosenka "Kły" już jest w dziale muzycznym.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Comporecordeyros
    Skoro się rzekło...
    Piosenka pojawi się w dziale muzycznym, niebawem.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mi Lo
    zatem niechże on nie żartuje z czytelnika i pochwali się piosenką,
    btw. tak naprawdę, to niewiele piosenek broni się jako "samodzielna liryka"
    ten tekst z całą pewnoscią nie.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Comporecordeyros
    Forma kabaretowa z natury jest pół liryczna ;)
    Autor przeczytał to na głos, a nawet ułożył z tego piosenkę...
    jemu się to "rytmuje".
    Dziękuję za komentarze
    i pozdrawiam

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mi Lo
    z calym szacunkiem, ale to jest bardzo niezgrabne, żeby nie powiedzieć, że nieudolne. czytelnik czuje się mocno niekomfortowo, bo autor nie przeczytał tego na głos, albo zabrakło odrobiny samokrytycyzmu i warsztatu.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    tekst jak poprzednie gadaniny w pozalirycznej i nadmuchanej formie
    - ciekawym jest to, że o wolności mówią ci, co mieszkają na kuli
    zastanawia mnie, czy; biegnący w swoim bębenku chomik też czuje
    się wolnym(?)

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jesteśmy zniewoleni poprzez własne ograniczenia i zewnętrzne, ale masz rację ...
    trzeba znaleźć sposób, by manipulacji "pokazać kły" Pozd:)

    · Zgłoś · 9 lat temu