W chwilach zwątpienia

abojawiem

W chwilach zwątpienia
(jak choćby wtedy,
kiedy jest się zrobionym
na szaro) widzi się
wszystko czarno.
Chociaż, czy ja wiem,
czy widzi się tak,
jak jest, czy tak,
jak się wydaje, że jest.
Zresztą, co tu mi
dużo mówić,
przecież w nocy
czarne są wszystkie koty.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 25 listopada 2014