Literatura

Poezji gmach (wiersz)

lafrotera

Przelać słowa na kartkę to strach

Nie wiem co dobre i właściwe

Zamknięty przede mną poezji gmach

Wydobywania sensu serce tak chciwe

 

Myślom, które tak szczere we mnie

Chcę nadać formę

I nadaremnie

Bo lotności, lekkości, dowcipu mi brak

Wbrew uniesieniu 

I taniemu zagubieniu

Istotę pragnienia wyrażam wspak

Szukam natchnienia w prostocie

I tak śmieszna w swej głupocie

Z entuzjazmu umieram


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 listopada 2014, 20:53
...częstochowsko i arytmicznie przy interpunkcji od śmigła i dużych literach
każdego wersu - jednym słowem...................................lipton
wodoodporny 27 listopada 2014, 09:59
Masz dopiero 17 lat i czas przed sobą
Mi Lo
Mi Lo 27 listopada 2014, 10:59
czytaj czytaj i czytaj. szukaj swojej drogi.niekoniecznie w rymach i na skróty.
przysłano: 26 listopada 2014 (historia)

Inne teksty autora

Między żebrami
lafrotera

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca