Poezji gmach

lafrontera

Przelać słowa na kartkę to strach

Nie wiem co dobre i właściwe

Zamknięty przede mną poezji gmach

Wydobywania sensu serce tak chciwe

 

Myślom, które tak szczere we mnie

Chcę nadać formę

I nadaremnie

Bo lotności, lekkości, dowcipu mi brak

Wbrew uniesieniu 

I taniemu zagubieniu

Istotę pragnienia wyrażam wspak

Szukam natchnienia w prostocie

I tak śmieszna w swej głupocie

Z entuzjazmu umieram

Oceń ten tekst
lafrontera
lafrontera
Wiersz · 26 listopada 2014
anonim
  • Mi Lo
    czytaj czytaj i czytaj. szukaj swojej drogi.niekoniecznie w rymach i na skróty.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Masz dopiero 17 lat i czas przed sobą

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    ...częstochowsko i arytmicznie przy interpunkcji od śmigła i dużych literach
    każdego wersu - jednym słowem...................................lipton

    · Zgłoś · 9 lat temu