pusto

jarek kozikowski

 

w blas­ku świec
po dru­giej stro­nie ciszy
cienie sty­mulują miłość
dwoj­ga zatraconych

bezpłod­ne myśli
o ko­loro­wych wspomnieniach
za­taczają się po pus­tce
bez ciebie

łzy już nie kołyszą
daw­nych uśmiechów szczęścia

a krzesło na którym siedzę
jest tak sa­mo puste
jak bu­tel­ka w tej chwili

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
jarek kozikowski
jarek kozikowski
Wiersz · 26 listopada 2014
anonim
  • Mithril
    "jarek kozikowski dzisiaj, 18:49
    posłuchaj istoto mogę znieść ślepy ale nieogarnięty to lekka przesada ,artysta nie używa takiej formy ..........pokój"

    piszesz chłopie bzdury jak mało który i jeszcze się ciskasz...
    naucz się czytać, pisać i rozumieć (acz tu mam wątpliwości), bo samo "Pisz"
    nie wystarczy

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • jarek kozikowski
    posłuchaj istoto mogę znieść ślepy ale nieogarnięty to lekka przesada ,artysta nie używa takiej formy ..........pokój

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mi Lo
    pochwały nie będzie. czytelnik podziwa literki myśląc, że to wszystko już było.
    niejeden raz o niebo lepiej podane. tekst w najlepszym przypadku miałki

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Ir
    po dru­giej stro­nie ciszy
    cienie sty­mulują miłość

    / bez ciebie
    beze mnie/

    krzesło na którym siedzę
    jest tak sa­mo puste
    jak bu­tel­ka / obok/


    Ewentualnie tyle.

    "dwojga zatraconych...bezpłodne myśli...kolorowe wspomnienia...uśmiechy szczęścia..." to wg mnie taka wata słowna.
    Daj możliwość czytelnikowi na uruchomienie wyobraźni.

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Mithril
    ...................................woooow pojawiła się prośba
    trzeba być ślepym lub nieogarniętym, aby nie zauważyć
    wyliczankowości, wtórności i bełkotu wlepionego "tekstu"

    a domyślam się że autor oczekuje achów - jak napisze kiedyś "wiersz", to moje
    zaciekawienie, jako czytelnika też się pojawi, póki co, to bazgranie bez zmian

    proponuję duuuuuuuużo czytać, niekoniecznie klasyki, ale współczesnych
    - siebie w żadnym razie nie polecam, ale np. Kamila Kwidzińskiego lub arte jak
    najbardziej

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • jarek kozikowski
    proszę o jakieś opinie osoby które zasługują na ocenę innych ,nie jak do tej pory

    · Zgłoś · 9 lat temu