Literatura

Jaka jestem (wiersz)

empatyczna

 

Jaka jestem nie wie nikt,
nie wiem Ja nie wiesz Ty
Chcesz znać prawdę?

powiem w Ci
Po dywanie ze złotych liści
szłam.
Który dla mnie brzozy utkały
mój uśmiech i radość w zamian
dostały.
Krople rosy rankiem spijałam
które w darze potężne dęby Mi
ofiarowały.
W zamian uścisk i serce moje
otrzymały.
W czasie deszczu tańczyłam
z kroplami,które do taktu śpiewały
piosenkę.
Miast sukienki włożyłam na siebie
tęczę.
Zapomniałam napisać o tym że,
w marzeniach zatopiłam się,
czy coś jeszcze?
Jaka jestem ? Nie wie nikt.
Może teraz powiesz Mi,
jaka jestem ?Właśnie Ty!


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 listopada 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca