Mikołaj miał po prostu zły dzień

Paweł Lewandowski

Mikołaj nie chciałby mieć kalendarza z obecnym rokiem

zło w czystej postaci

trzymające w ramionach miłość i przyjaźnie

chodził po lasach igieł i strzykawek.

 

Przesiadywał samotnością

a renifery unikały go ze względu na rozkład

ich wzajemnych ciał.

 

Kolejna gwiazdka była ostatnia w kolejce

wstrzyknięta w cieśninę najgorszego z dni

złoty strzał

dziury w prezentach.

Oceń ten tekst
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 4 grudnia 2014
anonim