Kostuch

Postronny

Już się zbliża, czuje chłód

Zmarznięte skronie, czerwony nos

Zdrętwiałe ręce, sine usta.

Maluje wciaż.

 

Przyszła już, czuje mróz.

Czarny garnitur, lakierki też

Na szyi krzyż, różaniec w ręku.

Naśmiewa się...

Tańczy...

Śpiewa...

 

Zabrała już do nieba.

Postronny
Postronny
Wiersz · 4 grudnia 2014
anonim
  • Mithril
    ...cieniutki debiucik z przynajmniej jednom lyterufkom

    · Zgłoś · 9 lat