Skumbrie

Comporecordeyros

 

Zapuszkowani w coraz droższe puszki -
skumbrie w tomacie,
a nie na wierzbie gruszki,

 

na miękko twardogłowi,
rekiny w sosie przemysłowym,

 

nóżki w galarecie, długie,
móżdżek popieprzony...

 

Uwaga! reklama na godzinie drugiej!

 

Oto co konsumpcja nieuduchowiona
z konsumentami...
w nosie sobie dłubie.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Comporecordeyros
Comporecordeyros
Wiersz · 8 grudnia 2014
anonim