w skarpety pełne smutku

Jarosław Baprawski

pochylam się nad starcami
zapominmając o pacierzach
dzielących od ciemności

 

w kurczcych się przestrzeniach
zamyka się cały liryzm poezji

 

za oknem płatki śniegu
tak i tu sypią się

 

białe prześcieradła
usychają choinki
tłuką bombki

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 11 grudnia 2014
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Też niezły :)

    · Zgłoś · 9 lat