łydka

slavic player

po turecku

w krótkich spodenkach

z piwem w planecie

 

na twarzy knieja

na nodze żyły

płynące do mulistych ujść

 

lasy tropikalne owłosienia

miasta nieznane europejczykom

gładkie i obdarzone indianki

 

mógłbym zamieszkać na łydce

z jej ścięgna do pięty

to jak z polski do chile

slavic player
slavic player
Wiersz · 15 grudnia 2014
anonim