BOŻE NARODZENIE II

Sylwia Aszendorf

Boże Narodzenie

Boże Narodzenie !
Święto międzynarodowe
Bije dzwon
Przynosi radosną nowinę 
Boże Narodzenie !
Urodził się wielki człowiek
Nasz Zbawiciel
Bóg Go wybrał
Aby uratować świat 
Boże Narodzenie !
Nasze serca wypełnia
Rodzinna miłość
Jesteśmy wyjątkowo lepsi
W pobliżu choinki
Wymieniamy nasze dary
Wspomnienia
Boże Narodzenie !
Nie jest podobne dla wszystkich
Są łzy i ból
Ludzki smutek
Rodzina w oddali
Boże Narodzenie !
Święto międzynarodowe
Co daje nadzieję
Przynosi miłość
I przebaczenie
Wesołych Świąt !
Całemu Światu
I nam wszystkim.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 5 głosów
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 17 grudnia 2014
anonim