kino

Jacek JacoM Michalski

skorpion u  krucyfiksu

zwiastuje objawienie

albo atak gruźlicy

dobro i zło splątane

liną karcianego wisielca

jest jak wstęp do świata

kalekiego suflera

a głos w środku głowy

to projekcja soku z kaktusa

 

kiedy zapalą światła

przy otwartych drzwiach

miniemy końcowe napisy

jak te wyryte w kamieniu

obojętni na własne imiona

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 19 grudnia 2014
anonim