Nie osiągniemy

Paweł Lewandowski

Rocznik profesorem od walki z samym sobą

wyszukiwarka stron ma węch psa myśliwskiego

zgnilizna postów niczym kolejny tom Martina

atest klawiatury made in china.

 

Dobre rady to kupuje tylko po przecenie

czasy ekspertów poustawianych

w dybach codzienności

jak siedzą to zaczytaniem

zbliżeniowym zapisaniem.

 

Przelał żale korkami brzuchatemi

w skupiskach chudoty

nie boja się nosić tych samych ubrań

maja dziury w kieszeniach ambicji

pozaszywane zaskórniaki i kredyty

banki Forsycji.

 

 

Oceń ten tekst
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 23 grudnia 2014
anonim