Aretologia

Tomasz Ronman

Poznał tę sztukę
leżąc trzydzieści lat,
patrząc na to jak muchy
bzykają się nad rozlanym
piwem Calsberg.

 

Nowy nurt nowego millenium
nowa sztuka nowy wymiar 
wszystko na starych śmieciach
starej, zdewastowanej sztuki.

 

trzydzieści lat nad rozlanym 
piwem trzydzieści sekund 
myśli i jeden koncept sztuki.

 

pozmywał podłogę, pozabijał muchy.
napisał na kartcę tę jedną informację. 

teraz ściany miasta zalewa fala 
nowe millenium nowy wymiar.

 

Oceń ten tekst
Tomasz Ronman
Tomasz Ronman
Wiersz · 26 grudnia 2014
anonim