gloria in vitro

Grzesiek z nick-ąd

bądź pozdrowiony spokoju święty
i wy troski dawno zaniechane
jak uśmiech rosy stopą muśnięty
kiedy kochałem ogród nad ranem

bądźcie przeklęte sny niewyśnione
i wy radości tkane pozorem
jak pył motyla branego w dłonie
kiedy kochałem łąki wieczorem

i bądź co bądź i co być musiało
wszystko co wiem i wciąż jeszcze nie wiem
jak noc po dniu nadzieją zbyt śmiałą
kiedy kochałem życie
jak siebie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 27 grudnia 2014
anonim
  • gaj
    "...wszystko co wiem i (wciąż) jeszcze nie wiem..." ? :)

    · Zgłoś · 9 lat temu