Literatura

Wiersz (wiersz)

Ireneusz

krwiste łzy krzepnąc

barwią powieki

sine ust

kolorują szybę złudzeniem

 

szkło pokryte

pajęczyną mgły

w kącikach warg

okruchy szminki

 

smak ostatniego pocałunku

końcem języka

zlizuję grzech


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

Przypływ
Ireneusz

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca