Migdałowe cukierki

Sylvek Ed Derech

Migdałowe cukierki

 

Osaczony społeczeństwem
Wtulił się w migdałowe cukierki

Teraz na świat spoglądał przez kryształową kulę
Mógł spokojnie dłubać pestki słonecznika

Rozumiał, że czas płynie
Pozostawiając go na marginesie pudełka zapałek

Nie ukrywał zadowolenia
Upajania się gorzką wizją krasomówstwa

Sumienie tryskało słoną wodą
A świat schodził na bezdroża rozumu

Zawieszony w kokonie zegara spokojnie przemijał

Uczucie radości i smutku
Gotował w jednym garnku

Migdałowe cukierki
Rozpuściły się na drodze

 

Sylvek Ed Derech

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Sylvek Ed Derech
Sylvek Ed Derech
Wiersz · 28 grudnia 2014
anonim
  • Mithril
    dużo pozalirycznych czynności - a, choćby namiastki "wiersza"(?)... nima

    · Zgłoś · 9 lat temu