"jeśli się nie powiedziało a
be jest niekonieczne"
im więcej we mnie małego chłopca
tym bardziej nie mogę zrozumieć
dlaczego życie to za mało
nikt nie jest przygotowany
od narodzin do śmierci
choćby dziewięć łagodnych miesięcy
i dziewiędziesiąt brutalnych lat
jednobardzomyślnie każdy wybierze
nadzieje rubryki i worek
coraz głośniej rozumiem
spuszczony wzrok dziadka
będziesz wiedział gdy przyjdzie
jak pieczęć po długim liście
w zupełnie obcym języku