NASTĘPNY ROK ZA NAMI
DOŚWIADCZEŃ WCIĄŻ PRZYBYWA
NIEŁATWE NASZE ŻYCIE
W ŚWIATOWYM KRYZYSIE
O PRACĘ TRZEBA WALCZYĆ
A PŁACA WCIĄŻ NIE TAKA
WIELU Z NAS PRZYJĘŁO
PRZYDOMEK BIEDAKA
A TAM GDZIEŚ NA SZCZYCIE
W POLITYCZNYM ŚWIECIE
MNOŻĄ SIĘ PO DESZCZU
ILUZJI OBIETNICE
ŚMIERĆ I GŁÓD W AFRYCE
NIE MARTWI NIKOGO
MAMY JUŻ AFRYKĘ
W EUROPY DOMU
LECZ MOJA NADZIEJA
NIGDY NIE WYGAŚNIE
WIERZĘ W NOWE JUTRO
I LUDZKĄ WSPÓŁPRACĘ
DLA DOBRA NASZEGO
I ŚWIATA CAŁEGO
nas dodatkowo czarnym bezrobociem - człowieczeństwo jest bezduszne
gdyż utopijni gamonie nie dostrzegają pewnych ograniczeń kuli na której
chwilowo zamieszkujemy
oczywiście bo w afryce jest inaczej..! tam bida, jeden drugiemu pomaga, nikt nikogo nie zabija, nikt nikogo nie okrada i tylko biedne rączki wyciągają z oczami pełnymi much
tak, tak zajmujmy się afryką napychając własne bidule niechcianymi dziećmi
z zakazem in vitro i aborcji, zaglądając nieustannie kobietom w dupę
MITRIH TY JESTEŚ ZEPSUTY OD WEWNĄTRZ...SZUKAJ POMOCY U DOBREGO PSYCHIATRY...ALE JA WIERZĘ W CIEBIE...TWÓJ KONFLIKT TO KONFLIKT Z BOGIEM...W NOWYM ROKU ŻYCZĘ CI POGODZIĆ SIĘ Z BOGIEM...PRZYMIERZE"
książkowe przeprojektowanie ze złym adresem, widzę, że deficyt akceptacji
z niską samooceną próbujesz przenosić na innych - jesteś żałosna
a psychiatrę to sobie daruj - może faktycznie twój bóg sprzeda ci odpowiednią dawkę
nie miłości, a rozumu, choć mocno w to wątpię
Nie tkwij w miejscu. Może przydałaby się do poczytania solidna dawka poezji z górnej półki?
Dobrego roku życzę i tylko dobrych utworów.
Ps. w komentarzu napisałaś : "A PRZEDEWSZYSTKIM KIESZENI..."
Wszelkie przede, nade, pode...pisze się rozdzielnie
NA BRAK ROZUMU NIE NARZEKAM
,,CZUCIE I WIARA SILNIEJ MÓWI DO MNIE
NIŻ MĘDRCA SZKIEŁKO I OKO,,
POZDRAWIAM