Można

Sylvek Ed Derech

Można iść daleko

każdego dnia wrócić przed nocą

zacząć żyć planować

umierać

gdy nieuniknione

chłód przeszywa latawce

i dłonie

 

Można

się pogodzić z przemijaniem

iść ku polanie

na ziemię splunąć

okraszony śniegiem

na ramiona runąć

 

Można

złapać krótki oddech

ciała haustem

naraz wszystko

zamilknąć

Sylvek Ed Derech
Sylvek Ed Derech
Wiersz · 3 stycznia 2015
anonim