"ujrzałem system unieruchomienia
wzajemne blokady
kwestia materii jest zasadnicza"
wydaje się to naturalne jak teraźniejszość węża połykającego swój ogon
w bezkształtnym życiu
po omacku
w stałej funkcji oczekiwania
struktura marionetek wzajemne więzienie
świadomości ściśnięte w biologiczny symbol
obieg zamknięty
ampułki połączone
dusze wprasowane pomiędzy kamienie atomów
system unieruchomienia
genetyczne spirale w uporczywym tańcu