Uroda pogody

Comporecordeyros

 

Czyż w pochmurny dzień

kolory nie są piękne subtelnie.

A jednak to słoneczny dzień

zachwyca bajeczniej kobiety, kolektyw.

 

Czyż deszcz nie jest bardziej

ożywczy od suszy.

A jednak to piękną pogodę

podziwiają plakaty, wycieczki, panny młode.

 

O, niepraktyczny jest nasz gust

i ulega propagandzie reklamy

W przeciwnym razie cieszylibyśmy się

z pogody, jaką akurat mamy.

 

 

 

 

 

 

Kabaret * Magister Bieda *

Oceń ten tekst
Comporecordeyros
Comporecordeyros
Wiersz · 5 stycznia 2015
anonim