PRZEBACZENIE

Sylwia Aszendorf

Tylko Bóg wie, jak bardzo cię kochałam 
Zostawiłam moje życie 
W rękach twoich 
Z zaufaniem dziewczynki 
Która kochała i nie pytała
Twoja miłość niedojrzała
Zniszczyła moje marzenia 
Podeptała pragnienia 
Lata łez i cierpienia
Zmusiły mnie do 
Pdjęcia decyzji 
Odeszłam by szukać 
Mojego szczęścia
Godności
Odebranej przemoca wolnosci
Teraz juz nie płaczę
Świadoma naszej przeszłości 
Wybaczyłam
Odnalazłam spokój 
W mojej ostatniej podróży
Twojego przebaczenia.

 

Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 6 stycznia 2015
anonim