Literatura

Ucieknę, nie-ucieknę (wiersz)

Sylvek Ed Derech

 

Nie widziałem delikatnej paproci

rosnącej na klatce

słonecznika w grubej donicy

na schodach

w krzywej ramie

to znak wybieg

że jeszcze mam czas

zobaczyć

taki wieczór

że ranek

zgaśnie

 

I ty

nie napastuj mnie

lubieżna uwodzicielko

że u ciebie piersi

są siarczyste

opływają mlekiem

w pontyjskich

biodrach

gry wstępnej

nie-rozpoczę

 

Niechybnie odskoczę

razem z wiatrem

na kilka wiosen

nie zobaczysz

skąd dokąd

po ziemi

na niebie

biegnę

obłokiem

 

Sylvek Ed Derach


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 stycznia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Będziemy
Sylvek Ed Derech
Rozwód
Sylvek Ed Derech
Umieram
Sylvek Ed Derech
Spotkanie z nią
Sylvek Ed Derech
Bez błogosławieństwa
Sylvek Ed Derech
Winy w tobie nie było
Sylvek Ed Derech
Błędem byłaś
Sylvek Ed Derech
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca