ciało

Agati

uwierasz mnie w tym miejscu
gdzie stykają się z rzeczywistością
dłonie planów pisanych pospiesznie
bolisz mnie między łopatkami
między wierszami się kręcisz
na kościach policzkowych czuję
twój oddech twoje odejście
kłujesz mnie w oczy podświadomości
na głowę spada mi zamieszanie
pożegnań powrotów powitań
złamałam dla ciebie kręgosłup moralny
litanie zasad o świętym spokoju
z tobą przez ciebie dla ciebie
swą skórę oddałam we władanie
ciarkom i dreszczom sumienia
ale ty umywasz ręce zakręcasz kran
zamykasz mi miłość przed nosem

 

 

Agati
Agati
Wiersz · 9 stycznia 2015
anonim
  • Mithril
    "uwierasz mnie >tam<
    gdzie stykają się z rzeczywistością dłonie
    planów pisanych pospiesznie

    bolisz mnie między łopatkami
    między wierszami się kręcisz na kościach
    policzkowych czuję twój oddech ( i ) odejście

    kłujesz mnie w oczy (...)
    ( a )na głowę spada (-) zamieszanie pożegnań
    powrotów - powitań
    złamałam dla ciebie kręgosłup moralny
    litani(ę) zasad o świętym spokoju z tobą
    przez ciebie dla ciebie

    sw(oj)ą skórę oddałam we władanie ciarkom
    i dreszczom sumienia (...) umywasz ręce
    zakręca(jąc) kran zamykasz (...) miłość przed nosem"


    na ten..................................przykład

    · Zgłoś · 9 lat