ZABIĆ W IMIĘ BOGA

Sylwia Aszendorf



OKRYTY SMUTKIEM CAŁY PARYŻ
DZIELI SIĘ NIM TEŻ EUROPA
CHWILA REFLEKSJI OGARNIA ŚWIAT
CZY MOŻNA ZABIĆ W IMIĘ BOGA?

PRZECIEŻ TO ON TEN ŚWIAT NAM STWORZYŁ
BYŚMY MIŁOŚCIĄ PROWADZENI
ŻYLI W POKOJU I NADZIEJI
I JEGO IMIĘ WYCHWALALI

KOCHAJ CZŁOWIEKU 
WSZYSTKO CO ŻYJE
BO TY STWORZENIEM JESTEŚ TYLKO
A ON JEDYNYM TWOIM STWÓRCĄ

NAJWYŻSZYM SĘDZIĄ NAD SĘDZIAMI 

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 12 stycznia 2015
anonim