Ślepy traf

Lodowe Serducho

Ślepy traf przykucnął.
na grządce z nadziejami.
Nieśmiało zapytał :
Mogę zostać z wami ?

Na to jedna z nich,
zapewne dobrze wychowana.
Najgrzeczniej jak umiała,
taką odpowiedź mu dała:

Spadaj stąd dziadek,
spróbuj pomieszkać tam
gdzie rośnie przypadek.

Argo

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Lodowe Serducho
Lodowe Serducho
Wiersz · 15 stycznia 2015
anonim