szukamy
ciepła w kubku kawy
w fałdach
pościeli rozrzuconej na łóżku
zrozumienia
w sieciach społecznościowych
kieliszku wódki
niekoniecznie schłodzonej
bliskości
w oddechu na szybie
okna pokrytego szronem
bojąc się zaufać zbliżyć
do człowieka