Błędem byłaś

Sylvek Ed Derech

Błędem byłaś

garścią słów zawstydziłaś

te nieprzeliczone zastępy anielskie

 

tak mi wstyd za ciebie

tak mi wstyd za siebie

tak mi za nas wstyd

na twarzy

spalony most

za sobą zobaczysz

 

białe noce

ciemne dnie

drżące ręce

gorzką łzę

broczącą

pod powiekami

 

niekłamanie

jest mi wstyd

 

 

Sylvek Ed Derach

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Sylvek Ed Derech
Sylvek Ed Derech
Wiersz · 17 stycznia 2015
anonim