Literatura

Niczego bez uśmiechu (wiersz)

abojawiem

Trzeba zabić tę dumę.  

Ale żeby zabić dumę

trzeba zapomnieć

o wstydzie, o upokorzeniu.

I głowa prosto i do góry.

 

A nawet jeśli ktoś kogoś

może upokorzyć,

to musi sam upokorzony

siebie zgnębić, upodlić -

inaczej nijak nikt nic może.


przysłano: 21 stycznia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca