Moja miła

abojawiem

Moja miła powiedziała mi,

że we własnym mieszkaniu

nie mam miejsca dla siebie,

a mam na książki.

 

A co dopiero żebym miał

miejsce dla niej, bo książki

zajmują mi nawet pół łóżka

i połowę podłogi.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 21 stycznia 2015