Jak bańka nie mydlana

abojawiem

Bombka nie szklana, (to ci)

takie malutkie oszustwo.

Ale chociaż wygląda,

jakby mogła się rozbić,

jakby czar mógł prysnąć.

Bo czar to coś takiego

kruchego, ulotnego,

dziś jest, jutro nie ma.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 21 stycznia 2015