SENNE MARZENIA

Sylwia Aszendorf

 

LUBIĘ CZASAMI W NIEBO POPATRZEĆ
WZBIĆ SIĘ WYSOKO Z SZYBKOŚCIĄ ŚWIATŁA
ZOSTAWIĆ CIĘŻAR MEGO ISTNIENIA
DOTRZEĆ DO ZRÓDŁA MEGO STWORZENIA

LUBIĘ ZANURZYĆ SIĘ W OCEANIE
OBMYĆ ME CIAŁO Z DNIA CODZIENNEGO
ŚPIEWAĆ SYRENIM GŁOSEM W GŁĘBINACH
STATKOM DO PORTU DROGĘ POKAZAĆ

LUBIĘ PO DŻUNGLI Z TARZANEM BIEGAĆ
Z DZIKĄ ZWIERZYNĄ POROZMAWIAĆ
W ZRÓDLANEJ WODZIE RYBY ŁOWIĆ
I Z MOICH MARZEŃ WARKOCZ UPLEŚĆ

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 22 stycznia 2015
anonim