wieszak

Mimi

a to ja z Panią Józią

 jak kosze trawę jestem

przezroczysta włosy tłuste i ścięte jak u faceta

mam ładną minę,

a to tomiki z wierszami od poetki z Wrocławia-

na okładce ona w hamaku

pali Malboro

Płyta Miłości od studentki rzeźby

szkatułka na biżuterie od starszego kochanka

obrazek z Matką Boską od mamy  chyba służy  na szczęście

 czarno białe zdjęcie młodej babci-

robione jeszcze gdzieś  pod Lwowem

wsuwka Weroniki

 

moje białe włosy i pogryzione biodro

wciąż pachnę wczorajszymi popijawami.

 

 

 

 

 

 

 

Mimi
Mimi
Wiersz · 2 lutego 2015
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    bardzo dobry tekst... Pozdro :)

    · Zgłoś · 9 lat