Literatura

Oczy w których ciemność (wiersz)

Ir

Światło prawdy spada na nas z bezlitosną szczerością,
 w świetle prawdy nam diabelsko nie do twarzy
- Virginia Woolf

 

 

zdaje sobie sprawę
z rozsypania skleja kawałki
na trzęsących nogach towarzyszy
bólowi od stóp po cebulki włosów

 

wcześniej
do zatkania igły odpływała
i wracała aż zawirowało śmiercią

 

zapisuje myśli
kolorami które w niej
najchętniej na czerwono
alarm
żółto już jest
od rozdartej wątroby

 

dojrzewa nadzieja że wyjdzie
na ludzi nie może już patrzeć
raczą słowami
pustymi bez miejsca                                                                


przysłano: 2 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca