***[nazwali mnie bezdomną]

Ata


nazwali mnie bezdomną
jakbym nie żyła 
choć krypta też jest schronieniem

znudziło mi się życie w pudełku ze ścian
tymczasem świat ma wiele pokoi

korytarz z milionem drzwi
których klamki co dzień naciskam

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
Ata
Ata
Wiersz · 4 lutego 2015
anonim