Pacierz Jewropy

Matkovsky

British people are disapointed

British people are disapointed

nadaje radio Wolna Europa

na zmianę z deszczową pogodą

 

w wianuszku z gwiazdek

na straży dobra

kręci się Polak

kręci się Polka

koko euro

orinoko

olaboga!

 

 

British people are disapointed

British people are disapointed

nadaje szybko Europa

śpieszmy dogonić ich flaszką wódki,

bazarem i szczurem

z wiejskiej piwnicy

Polacy

dumni z jabłkowej nalewki

Polacy dumni

ze swojej modlitwy.

 

koko euro

spoko

olaboga.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 3 głosy
Matkovsky
Matkovsky
Wiersz · 15 lutego 2015
anonim