Ciasteczka Oreo

abc

Ciasteczka Oreo
ze śnieżnobiałą warstwą
uzależniają jak kokaina
slogan reklamowy brzmi
przekręć poliż zamocz i zjedz
napisz mi jak smakuję
wodorowęglan amonu
amerykański sen w Elizjum
z miejsca gdzie można
kupić wszystko lody dla psów
wódkę o smaku bitej śmietany
ta część hadesu
jest zarezerwowana
dla uprzywilejowanych
mających szczęście
zdobyć kartę stałego pobytu
których nie deportowano
do starego świata
ogarniętego pożogą Erebu

Oceń ten tekst
abc
abc
Wiersz · 16 lutego 2015
anonim