coś może być czymś
również dlatego a nawet
wyłącznie dlatego
że nie bezpośrednio
albo dlatego że z daleka -
może i w przeciwieństwie
do tego co jest czym
a nie wygląda na to
chociaż to nie znaczy
że nie w zgodzie ze sobą -
poniekąd światła i cienia