jak światło i cień

abojawiem

coś może być czymś

również dlatego a nawet

wyłącznie dlatego

że nie bezpośrednio

albo dlatego że z daleka -

może i w przeciwieństwie

do tego co jest czym

a nie wygląda na to

chociaż to nie znaczy

że nie w zgodzie ze sobą -

poniekąd światła i cienia

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 17 lutego 2015