kochaj mnie

Yaro

ulepiłem serce z wczoraj
wypełniony miłością niczym dzban wodą


po brzegi

na tych brzegach twoje włosy jak len

niosę świtem szczęście w pięknie rosy


na barkach ból byś  kochała
wyzwanie jak brzemię które trwa cały czas
jak trawy zielenią ze szczęścia ja też

 

przytul stęsknione  kości 
serce słowa zagłuszy
 kochaj mnie

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 18 lutego 2015
anonim
  • Mithril
    ...oczywista-oczywistość
    zużyte środki np;

    "wypełniony miłością

    twoje włosy jak len

    na barkach ból"

    infantylna, pamiętnikowa treść, zero świeżości, wtórny tekst
    nie wystarczy łopatologicznie wykaligrafować emocje do tego je nazywając
    - tajemniczość, bez kawoławizmu, z unikaniem określeń typu:
    miłość
    kochanie
    anioły wszelkiej maści
    szczęście
    serce
    no i bez lub z ascezą używane zaimki osobowe
    tak napisać o uczuciach, żeby to nie był kolejny z miliarda identycznych

    · Zgłoś · 9 lat
  • Yaro
    Dzięki za cenne uwagi ...Pozdrawiam Jaro:)

    · Zgłoś · 9 lat