wspomnienia cieni minionych

Yaro

sprzecznych myśli niemy krzyk

w pokoju płonie znicz z woskowych wspomnień


smutny wzrok unosisz ku niebu

duch pełen strachu w sieniach skomli 
jak w potrzasku szary wilk

 

mierny czas odmierza klepsydra

na ścianie mierzysz grzyba
kropla po kropli znaczy dni
już tylko

wspomnienia cieni minionych

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 20 lutego 2015
anonim