życie jak jesień

Yaro

gdy
liście jesienią opadną
emocje wygasną 
 ogień jak gwiazda

poukładasz kości 
życie ułoży pasjansa 

 

wszystko co ważne bądź nie 
pozostanie na amen jak klątwa
zabierzesz każdą tajemnicę
tam gdzie idą dusze czas nie zamarza 

 

jest
trochę chłodno
ból w piersi ukuł cierń

jesień zima przeminie
wiosną zakwitnę nie marnuję ważnych dat

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 22 lutego 2015
anonim
  • Yaro
    zmieniłem na każdą tajemnicę.Pozdrawiam ...

    · Zgłoś · 9 lat temu
  • Ir
    "emocje wygasną
    zgaśnie ogień jak gwiazda"...no, brzmi to niezgrabnie : " wygasną i zgaśnie", może jakiś synonim, język polski jest bogaty.

    Sytuacja się powtarza:

    "wszystko co ważne bądź nie
    pozostanie na amen jak klątwa
    zabierzesz wszystkie tajemnice" ...wszystko...wszystkie...

    Dla mnie to słaby tekst, niestety.

    · Zgłoś · 9 lat temu