wśród ironii i sarkazmu
idealnie dopasowanych odpowiedzi
podważanych przez
coraz młodsze umysły
które bezprawnie
mijają znaki stopu
pomimo warunków na drogach
nie zapominaj
jak się tańczy czy uśmiecha
choć to bezwstydne
pozostawać dzieckiem
w gwarze nierozwiązywalnych waśni
nie sposób przekonać
armii klonów w białych maskach
o znaczeniu innych gatunków
pozostawać dzieckiem
w gwarze nierozwiązywalnych waśni
Tylko chyba niepotrzebna spacja - bez prawnie, no chyba, że to było zamierzone.
Pozdrawiam
idealnie dopasowanych odpowiedzi
podważanych przez coraz młodsze umysły
(...) bezprawnie mijają ZNAKI stopu
pomimo warunków na drogach
nie zapominaj jak się tańczy czy uśmiecha
choć to bezwstydne pozostawać dzieckiem
w gwarze nierozwiązywalnych waśni
nie sposób przekonać armii klonów w białych maskach
o znaczeniu innych gatunków"
.................................np
armii klonów w białych maskach
o znaczeniu innych gatunków" szczególnie mnie ujęła. Początek okropnie moralizatorski, środek bardzo sztampowy. Przyjemnie się czyta, jak coś, co się zna od zawsze.