Kiedyś

eMeS

kiedyś usiądziemy razem
przy cieplej szarlotce
i kubku wspomnień
śmiejąc się radośnie
z tego wszystkiego

z chwil smutnych
łez rozlanych
nostalgią spętanych
z zim długich i srogich
pożegnań bez powrotów

momentów niepewności
słabością rozmytych
oczekiwań na wyrost
podszytych rozczarowaniem
nierealnych marzeń
błądzących we mgle

każda róża ma kolce
kochanie..
ale bez tych chwil
bylibyśmy jak beztroskie dzieci
nie doceniające śpiewu feniksa
jedząc owoce życia

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
eMeS
eMeS
Wiersz · 23 lutego 2015
anonim
  • Andrzej
    Super wiersz ,nie bierz pod uwage oceny mythrila bo on nigdy nie dał oceny pozytywnej ... zresztą poczytaj jego wiersze ... on mysli inaczej .

    · Zgłoś · 2 lata temu
  • kopia cesarza  internetu
    samo życie...

    · Zgłoś · 9 lat temu